19 Haziran 2012 Salı

CHANEL

Chanel... Ah Chanel ah bu kadar çekici, farklı ve über seksi olmak zorunda mısın?
Evet zorundasın çünkü sen eğer çekici olmazsan ayrıcalığın kalmaz, eğer farklı olmazsan farklı olamazsın, yaratıcılığın olmaz. Ve eğer seksi olamazsan da çekiciliğin kalmaz. Ya aslında sen ne yaparsan yap her halükarda beğenilirsin yani sana diyecek lafım yok. Herneyse. Bu saatin konusu Chanel. Bakalım neymiş bu Chanel? Kimmiş bu Coco Chanel?


Chanel, Fransız moda tasarımcısı Coco Chanel tarafından 1909-1910 yıllarında Paris'te kurulmuş moda evidir. 
2004 yılından beri baş desinatörlüğü Karl Lagerfeld tarafından yapılan Chanel, dünya üzerinde 200'den fazla yerde hizmet vermektedir.
Chanel’i tanıtan ünlüler
1950'ler Marilyn Monroe - (Chanel No. 5)
1970'ler Catherine Deneuve - (Chanel No. 5)
1990'lar Carole Bouquet (Chanel No. 5) 
1990'lar Vanessa Paradis (Coco)
2000'ler Avustralyalı aktris Nicole Kidman - (Chanel No. 5)
2009 Fransız aktris Audrey Tautou - (Chanel No. 5)
2010 Britanyalı aktris Keira Knightley - (Coco Mademoiselle)


Popüler kültür, Coco Chanel'le ilgili bir 'aşırı doz' sorunu yaşıyor. Modaya ilgi son yıllarda çok artmış olabilir ama buna artık 'bulunca bunamak' deniyor olmalı. 

Haliyle modaya ilgisi olan da, olmayan da merak ediyor bu efsanevi kadını. Sadece beyazperde değil, edebiyat da yeniden farkına vardı Gabrielle Chanel'in. Yepyeni biyografiler, son zamanlarına ışık tutan fotoğraf albümleri… Coco Chanel'in neden sadece moda değil, feminist tarih için de önemli bir isim olduğunu vizyonda ki filmlerden öğrenebilirsiniz.  Chanel'i örnek almamız gereken konu başlıkları şunlar... 


STİL: SADELİK İYİDİR  
Yeni bir ortama girerken ne giyeceğinizi bilmiyorsanız, en iyisi sade giyinmektir 
Coco Chanel, kadınların hep biraz sade giyinmesi taraftarıydı. Çünkü, abartılı giyinmek, çok fazla çabaladığınızı; kıyafetlerinizden emin olmadığınızı ve kendinize güvenmediğinizi gösterir. İç güzelliktense dış görünüşe daha çok önem verdiğiniz izlenimini yaratırsınız. Kokteyle jean pantolonla gidin veya arkadaşınızın düğününe flip flop giyin demiyorum ama sadelik her zaman abartıdan daha iyidir. 



Yapmanız gereken en doğru şey, 'eksiltmek' 
Aksesuarlardan bahsediyorum. "Evden çıkarken aynaya bakın ve bir aksesuarınızı çıkarın" sözünün Coco Chanel'e ait olduğuna inanılır. Öyle değilse bile, bu söz onun giyim-kuşam felsefesini çok iyi özetliyor. Sadelik, her zaman zarafetle özdeşleştirilmiştir. Ve öyle de devam edecektir. O zımbalı kemeri takmanız gerçekten şart mı? O koca küpelere rağmen bu iddialı kolyede ısrarcı mısınız? 

 Bütün zamanınızı giyinmeye harcamayın 
Giyime çok fazla zaman harcayan insanların hayatta kendilerinden başka kimseyi takmadıkları düşünülür. Kafayı giyim kuşamıyla fena halde bozmuş birinden daha sıkıcı bir şey daha da olamaz herhalde! O yüzden gardırobunuzdaki her parçanın birbiriyle uyumlu olmasına, beraber giyilebilmelerine önem verin. Böylece 'Ne giyeceğim' telaşıyla saatlerinizi harcamış olmazsınız. 




AŞK: AŞKTAN KORKMAYIN 
 Kendinizi işinize adayın 
Gerçek bir işkolikti Chanel. Hem seviyordu, hem de hayattan kaçış olarak görüyordu çalışmayı. "Çalışmak benim vazgeçemediğim uyuşturucum," derdi zaten. En büyük aşkı Boy Capel'i kaybettikten sonra da kendini atölyesine gömdü. 'Küçük siyah elbise'nin de bu sırada ortaya çıktığı rivayet edilir. 



FEMİNENLİK: BİRAZ SUSUN! 
 Bazı şeyleri kendinize saklayın 
Kimse sizin liposuction ameliyatınızın detaylarını veya diş beyazlatma operasyonunuzu bilmek ya da dinlemek zorunda değil. Ketumluğuyla bilinen Chanel şöyle der: "Kimse kendini anlatmamalıdır. İnsanlar sizi kendileri tahmin edip tanımalıdır." 

Mantıksız davranın 
Yakın arkadaşı Picasso, Chanel'in diğer Avrupalı kadınlara göre daha mantıklı olduğunu söylerdi. Ama bu mantık zaman zaman aklını kaçırmış gibi davranmayı da kapsıyordu. Çünkü kadınlar, zaman zaman da olsa kendilerinden beklendiği gibi davranmalıdır. Evet, erkekler kadınların bazen mantıksızca davranmasını bekler. Çok mantıklı olduğunuzda şüphelenir, kendilerini tehdit altında hissederler.



Kaynak: Sabah















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder